Bang voor de tandarts

Bang voor de tandarts

Bent u zó angstig voor de tandarts dat u al jaren afziet van bepaalde tandheelkundige behandelingen?

U bent niet de enige! Op deze leest u tips hoe u uw angst kan verminderen.

Aanmelden als patiëntAfspraak maken

Bang voor de tandarts?

Dat komt vaker voor dan u denkt. Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 80% van de Nederlanders wel eens bang is voor een tandartsbehandeling. U kunt ook bang zijn voor de tandarts zonder dat u problemen heeft gehad met uw gebit. . Iedereen wil uiteindelijk een gezond en schoon gebit. Is het al een tijd geleden dat u een bezoek heeft gebracht aan de tandarts? Dan vertellen wij u graag meer over de innovaties van de tandheelkunde in de afgelopen jaren. De behandelingen zijn verbeterd, waardoor deze voor de patiënten minder onprettig worden ervaren. Tandzorg De Steense Brug biedt diverse mogelijkheden om uw gebit zonder pijn weer in gezonde conditie te krijgen.

Wij helpen u graag met uw angst voor de tandarts. Wanneer u een afspraak maakt in onze kliniek, meld dan dat u gespannen bent voor de controle of behandeling. De kliniek kan hier dan rekening mee houden en extra tijd in plannen voor uw afspraak. Op deze manier kunnen wij rustig vertellen wat u kunt verwachten.Zo hopen we dat u met een beter gevoel plaats neemt in de stoel. Bent u lang niet naar de tandarts geweest, of is er een uitgebreide behandeling nodig? Dan stellen wij graag een persoonlijk behandelplan voor u op. Hierbij bespreken we precies wat er gaat gebeuren, zodat u niet voor verrassingen zal komen te staan.

Oorzaken angst voor de tandarts

Waarom zijn mensen bang voor de tandarts? Dit kan veel verschillende redenen hebben. Misschien door een nare ervaring bij de tandarts toen u een kind was, of een heftige behandeling toen u al volwassen was. Helaas kunnen wij deze herinneringen niet voor u wegnemen. Wel kunnen wij de behandeling voor u aangenamer maken door uitgebreid uitleg te geven over de behandeling. Dit doe wij door uit te leggen hoe deze behandeling in zijn werk gaat en wat u kunt verwachten. Ook het inplannen van extra tijd is mogelijk. Sommige patiënten die bang zijn voor de tandarts, vinden het prettig om mee te kijken door middel van een spiegel. Samen met u vinden wij graag een prettige behandeling.

Behandeling onder volledige narcose

Bij angst die niet kan worden weggenomen door bovenstaande maatregelen, kunt u gebruik maken van een behandeling onder volledige narcose. Hierdoor merkt u niets van de behandeling en ervaart u ook geen pijn. Kliniek Tandheelkunde Sneek is de eerste praktijk in Noord-Nederland die deze behandeling aanbiedt. Anesthesie Service Nederland ondersteunt ons tijdens deze behandeling. De tandarts kan zich door de hulp van het anesthesie team volledig richten op uw behandeling.

Afspraak maken?

Wilt u een afspraak maken of patiënt worden bij Tandzorg De Steense Brug? Geef aan of u een nieuwe of bestaande patiënt bent:

Nieuwe patiëntBestaande patiënt

Ontspannen ambiance

Bij Kliniek Tandheelkunde Sneek vinden we het belangrijk dat u een geheel ontspannen behandeling krijgt. We zorgen voor een ontspannen ambiance vanaf het moment dat u binnen komt tot het moment waarop u weer naar buiten loopt. Onze wachtkamer is de plek waar u zich rustig kunt voorbereiden op uw behandeling of controle. Medewerkers van Tandheelkunde Sneek stellen u vanaf het eerste moment gerust. Wij zorgen dat u zich op uw gemak voelt voor u de tandartsbehandeling ondergaat.

Pijnloze behandeling onder volledige narcose

Kliniek Tandheelkunde Sneek biedt patiënten die liever niet bij bewustzijn zijn tijdens een behandeling een revolutionaire oplossing. Als eerste kliniek in Noord-Nederland bieden wij een behandeling onder volledige narcose. Hierbij wordt u in slaap gebracht zodat u niets merkt van de behandeling. Na afloop ontwaakt u weer onder begeleiding van één van de medewerkers van ons anesthesieteam. U bent op deze manier verzekerd van een volledig pijnloze behandeling. Tijdens de behandeling controleert het anesthesieteam de narcose. Hierdoor kan de tandarts zich volledig focussen op uw behandeling.

Behandeling door narcose tandarts met ervaren anesthesieteam

Bij onze kliniek bent u verzekerd van een goede behandeling door een specialistische narcose tandarts met ondersteuning van een ervaren anesthesieteam. Zo kan de behandelende tandarts zich volledig focussen op de behandeling. Het anesthesieteam houdt tijdens de behandeling uw gezondheid nauw in de gaten. U wordt onder narcose gebracht door middel van een prikje in uw elleboog, onderarm of hand. Kunt u slecht tegen naalden? Dan kunt u onder narcose worden gebracht door middel van een kapje over de mond.  Na afloop van de behandeling kunt u rustig uitslapen in onze uitslaapkamer.

Voor meer informatie

download de brochure

 

 

Bent u al patiënt bij ons?

Afspraak maken


Nog géén patiënt bij ons? Meld u dan hieronder aan:

Geslacht/Gender:*
BSN (direct invullen versnelt het aanmeldproces) (citizen service number):
Staat u onder bewind?/Are you under guardianship?:*
Hoe bent u bij ons terecht gekomen?/How did you find us?:

 

Tandzorg De Steense Brug
Tragel 5
4564 BC
Sint Jansteen
Do
8:00 - 12:30
13:30 - 17:00